Ce este WHOIS?

WHOIS dezvăluie informații cruciale despre un domeniu. Prin efectuarea unei căutări, poți găsi detalii cum ar fi disponibilitatea domeniului, termenul de expirare al domeniului, cine îl deţine, informațiile de contact ale proprietarului, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail și multe altele.

Cum funcţionează?

Ori de câte ori cineva înregistrează un domeniu, ei își trimit informațiile personale la Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Te poți gândi la acest lucru ca la înregistrarea apartamentului la primărie.

Întrebări frecvente despre instrumentul WHOIS și Confidențialitate

Răspunsurile noastre la cele mai frecvente întrebări despre instrumentul WHOIS și Confidențialitate

Baza de date WHOIS conține lista tuturor domeniilor înregistrate pe internet. Poți face o căutare WHOIS pentru a accesa diverse detalii legate de un domeniu, cum ar fi data înregistrării, data de expirare, numele domeniului, numele registratorului, informațiile de contact, numele serverului și multe altele. Baza de date WHOIS este disponibilă pentru public și oricine poate accesa detaliile unui domeniu înregistrat. Baza de date este gestionată de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) și este actualizată periodic. Dacă creezi un site web, va trebui să te înregistrezi și la ICANN.

Atunci când înregistrezi un nume de domeniu, trebuie să furnizezi informații personale, cum ar fi nume, adresă, numărul de telefon și adresa de e-mail. Informațiile sunt stocate în baza de date WHOIS și oricine le poate găsi folosind o căutare de domeniu WHOIS.

WHOIS Privacy este un serviciu de confidențialitate oferit de Hostinger pentru a asigura confidențialitatea proprietarilor de domenii. Dacă alegi confidențialitatea WHOIS, detaliile personale sunt mascate sau înlocuite cu detaliile unui server proxy pentru a păstra confidențialitatea.

Efectuarea unei căutări WHOIS este ușoară și rapidă. Trebuie doar să introduci numele domeniului sau adresa IP în caseta de căutare și să apeși pe "Caută". Instrumentul nostru va căuta în baza de date WHOIS și îți va furniza toate informațiile în câteva secunde.

Informațiile nu pot fi folosite în scopuri de marketing sau pentru a trimite spam. Acest lucru este interzis de ICANN.

Trebuie să păstrezi informațiile WHOIS actualizate pentru a respecta regulile ICANN. Acest lucru înseamnă să furnizezi informații de contact exacte prin care poți primi corespondență de la furnizorul tău.

Poți actualiza cu ușurință informațiile WHOIS utilizând panoul de control Hostinger. Acest lucru se face cu doar câțiva pași și poți actualiza toate informațiile simultan, dacă dorești. Va trebui să te conectezi la contul tău Hostinger și apoi să accesezi panoul de control pentru a actualiza informațiile WHOIS.

Îți aduci aminte de caracteristica de confidențialitate WHOIS despre care am vorbit? Aceasta este motivul pentru care unele date din căutarea WHOIS sunt ascunse. Proprietarii domeniilor au activat confidențialitatea WHOIS și furnizorul de domeniu a ascuns informațiile de contact.

Unele informații pot fi ascunse și de furnizorii de domenii care aplică legile locale privind protecția datelor și confidențialitatea, cum ar fi GDPR.

Poți utiliza serviciul de confidențialitate WHOIS pentru a-ţi ascunde informațiile personale în baza de date WHOIS. Dacă cineva caută domeniul tău, nu va putea să vadă informațiile tale de contact.
Pentru a ascunde informațiile tale WHOIS, trebuie să te conectezi la Hostinger și apoi să accesezi zona de membri. Acum, click pe domeniul situat în partea de sus a ecranului și alege unul dintre butoanele comandă. Vei fi redirecționat(ă) către pagina de plată unde poți alege metoda de plată pentru folosirea serviciului de confidențialitate WHOIS.

Reține faptul că unele înregistrări WHOIS necesită timp pentru a se actualiza. Deci, cineva ar putea să-ţi vadă detaliile înainte ca acestea să fie ascunse.